marți, 29 august 2017

40PFH6510/88 - sincronizare telecomanda


Spre deosebire de telecomenzile cu IR (infrarosu), telecomenzile cu unde radio nu trebuie indreptate catre televizor atunci cand se doreste comandarea acestuia, undele radio se propaga in toate directiile, adica... merg si "dupa colt".
Pentru ca telecomanda sa comunice cu televizorul, in acest caz, Philips model 40PFH6510/88 (sistem de operare Android), trebuie imperecheata sau sincronizata. Dupa aceasta operatie, televizorul va putea fi comandat doar de telecomanda radio pereche si una sau mai multe telecomenzi IR. 

Pentru a sincroniza telecomanda cu televizorul, se apasa 3 secunde pe joystick (butonul multifunctional situat pe capacul din spate). Dupa eliberare apare in dreapta jos a ecranului urmatorul mesaj:



Apoi, trebuie apasat simultan pe butoanele rosu si albastru de pe telecomanda. Aparatul afiseaza mesajul de confirmare a sincronizarii: 

 
Din acest moment, cu telecomanda radio se poate comanda televizorul. 

Telecomanda originala, model 398GF10WEPH00T (cod Philips: 996595006405) poate fi livrata cu precomanda sau poate fi inlocuita cu o telecomanda programabila IR (stoc). 
Informatii suplimentare pe e-mail.

2 comentarii:

  1. Dupa ce sta deschis o perioada de timp, TV-ul nu mai raspunde la comenzi (joystick-ul din spate pare sa functioneze in continuare). V-ati mai lovit de problema asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca bateriile sunt bune (folositi doar alcaline), posibil sa fie telecomanda defecta. Ar fi de preferat sa aveti una de proba (poate fi si clasica IR, originala fiind cu unde radio). Actualizati softul la ultima versiune (online sau cu stick; in timpul actualizarii, alimentati televizorul dintr-o sursa neintreruptibila de PC!).

      Ștergere